УПИСИ

ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА

18 ОКТОМВРИ

ПАТРОНАТ НА ОУТУ ВАНЧО ПИТОШЕСКИ - ОХРИД
Во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот „Учи и подели“, во посета на државното средно училиште, РЦСОО„Ванчо Питошески“-Охрид, се гостите од Хрватска од средното стручно училиште од Винковци
 
Во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот „Учи и подели“, во посета на државното средно училиште, РЦСОО„Ванчо Питошески“-Охрид, се гостите од Хрватска од средното стручно училиште од Винковци
Во рамките на ЕРАЗМУС+ проектот „Учи и подели“, во посета на државното средно училиште, Регионален центар за стручно образование и обука „Ванчо Питошески“-Охрид, се гостите од Хрватска од средното стручно училиште од Винковци („Srednja strukovna škola Vinkovci“). Четворица наставници ќе престојуваат една недела во Охрид и во тој период заедно со своите домаќини ќе присуствуваат…
Високи резултати на учениците на државниот натпревар „МАССУМ- Образовно рандеву 2022“- Велес
 
Високи резултати на учениците на државниот натпревар „МАССУМ- Образовно рандеву 2022“- Велес
На 06.05.2022 (петок) учениците од ДСУ РЦСОО„Ванчо Питошески“- Охрид учествуваа на државниот натпревар „МАССУМ- Образовно рандеву 2022“- Велес, под менторство на професорот Перчо Божиновски. Во конкуренција од 48 училишта нашите ученици постигнаа високи резултати во следните категории: Златен медал – прво место за најдобра фотографија, учениците Даниела Митрева и Рахим Ѓулиоски. Сребрен медал – второ…
2ри Април-Светски ден на лицата со аутизам
 
2ри Април-Светски ден на лицата со аутизам
По повод 2ри Април, Светскиот ден на лицата со аутизам, под мотото „Да ги срушиме бариерите за аутизмот заедно“, нашиот Регионален центар даде поддршка, каде училишниот дефектолог заедно со образовните асистенти и учениците се вклучија во кампањата за поддршка на лицата со аутизам. Се изработи хамер со мотивациони пораки и пораки за подигнување на свеста…
Прво место за проектот „Поддршка на иницијативи предводени од младите за заштита и одржлив развој на Светското наследство на УНЕСКО и Охридско Езеро“ за учениците од тимот ОХРИД ЗА СИТЕ од РЦСОО „Ванчо Питошески” – Охрид
 
Прво место за проектот „Поддршка на иницијативи предводени од младите за заштита и одржлив развој на Светското наследство на УНЕСКО и Охридско Езеро“ за учениците од тимот ОХРИД ЗА СИТЕ од РЦСОО „Ванчо Питошески” – Охрид
Учениците на тимот ОХРИД ЗА СИТЕ од РЦСОО „Ванчо Питошески” – Охрид под менторство на проф. Славко Даскалоски на ниво на средни училишта на Општина Охрид освоија Прво место за проектот „Поддршка на иницијативи предводени од младите за заштита и одржлив развој на Светското наследство на УНЕСКО и Охридско Езеро“. Од тимот „Охрид за сите“…
Успешно спроведена работилница за подигнување на свеста на граѓаните против загадувањето на животната средина и Охридското езеро
 
Успешно спроведена работилница за подигнување на свеста на граѓаните против загадувањето на животната средина и Охридското езеро
Успешно спроведена работилница на учениците од РЦСОО ,,Ванчо Питошески” Охрид, кои изготвија кампања за подигнување на свеста на граѓаните против загадувањето на животната средина и Охридското езеро. Беа спроведени низа работилници со ученици во oсновно образование од ОУ ,,Братство Единство” . ,, Најмладите се нашата иднина”
Oбука на тема „Пекарство и пекарски производи“
 
Oбука на тема „Пекарство и пекарски производи“
На ден 09.03.2022 година во РЦСОО„Ванчо Питошески“- Охрид се одржа обука на тема „Пекарство и пекарски производи“ од страна на обучувач Филип Чаловски. На обуката учествуваа ученици од образовните профили- готвач-угостителски техничар- угостителски техничар за рурален туризам