МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК

По повод 21 февруари – Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, се организираа низа активности: – трибина на тема: „Да го чуваме, негуваме и сакаме мајчиниот јазик“; – беше прикажан документарен филм за Кирилицата и Словенската писменост во Македонија: „Кирилицата по врвицата на словенската писмена традиција во Македонија“; – поетско читање

Повеќе

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОД СРЦЕ ЗА ТАТКОВИНАТА“

Средношколската младинска организација од ОУТУ „Ванчо Питошески“ во периодот од 9 до 13 февруари организира хуманитарна акција „Од срце за татковината“, за помош на семејствата од поплавените подрачја низ Македонија.

Повеќе

ВИЦЕШАМПИОНИ ВО ФУТСАЛ

Согласно календарот за натпревари во учебната 2014/2015 година на 4.12.2014 со почеток во 10 часот, во спортската сала „Христо Узунов“ во Кичево се одржаа спортските натпревари во футсал.

Повеќе

НАЈВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ВО „ЛИДЕР НА СТРУКА“

Согласно планираните активности од Програмата за работа на Владата на Република Македонија (2014 – 2018) на 28.11.2014 година во Скопје се реализираа меѓуучилишни активности за избор на најдобар ученик – Лидер во струката од завршните години во стручното образование во Република Македонија.

Повеќе