УСПЕШЕН НАСТАП НА МЛАДИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ НА „ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2018“

Младинската организација при ОУТУ „Ванчо Питошески“ постигна забележителни резултати на манифестацијата „Образовно рандеву 2018“ во организација на МАССУМ што се одржа на Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје. Вкупно 30 ученици во 9 различни категории под менторство на своите професори и координаторот-ментор на МАССУМ проф. Перчо Божиновски ги покажаа…

Повеќе

Одбележан денот на рибарите

На 20 јануари се  слави втор ден Водици или Соборот на Свети Јован Крстител, а во Охрид овој ден е познат и како Денот на рибарите. По тој повод на Сараиште беше подготвена традиционалната рибна чорба. Манифестацијата Денот на рибарите привлече голем број посетители на Сараиште.   За подготовката се…

Повеќе

Државен натпревар „Лидер на струка“

Учениците од средното угостителско лидери во струката! На 06.12.2017  во Гевгелија во СОУ Јосиф Јосифоски  се одржа државниот натпревар Лидер на струка.Теоретскиот дел се одржа во средното училиште,а практичниот дел во просториите на хотел Аполонија . Учениците од ОУТУ Ванчо Питoшески се закитија со голем број награди . Ученикот Милан…

Повеќе