24 Мај – Ден на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј

По повод 24 Мај – Ден на сесловенските просветители, Делегација на ОУТУ „Ванчо Питошески“, положи свежо цвеќе пред споменикот на солунските браќа „Св. Кирил и Методиј“ во Градскиот парк.

Повеќе

МАССУМ – ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2017

Учество на манифестацијата „Образовно рандеву 2017“ во Скопје на учениците преку свој штанд на саемот за образование во холот и дворот на училиштето со кој го освоија второто место и ја презентираа работата, образовните профили, наствата, наградите, успесите, а исто така имаа можност преку натпревари, работилници, талент шоу и модна…

Повеќе