ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУТУ “ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”

Во просториите на ОУТУ „Ванчо Питошески“, на 18.10.2018 година беше одбележан патрониот празник на училиштето.

Градоначалникот, Јован Стојаноски во своето обраќање им го честита патрониот празник на професорите и учениците и им посака и понатака да продолжат да нижат успеси како и до сега.

Во рамки на одбележувањето, во просториите на училиштето беше приреден свечен коктел и културно – уметничка програма подготвени од учениците во ОУТУ „Ванчо Питошески“.