Учениците од РЦСОО„Ванчо Питошески“- Охрид се закитија со медали на меѓународниот натпевар „ГАТУС“

Во период од 29.09 до 02.10.2022година РЦСОО„Ванчо Питошески“ учествуваше на меѓународен натпревар ГАТУС во областа на угостителско-туристичката струка каде што настапуваа 12 екипи од бившите југословенски републики- Македонија, Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора, кој се одржа во Ново Место- Словенија.

Учениците освоија 2 сребрени и 1 бронзен медал во следните категории:

ГОТВАРСТВО

– Даниел Бутракоски

– Никита Мишевски

– Фикрет Шаќировски

ментор: Војо Ангелоски

ПОСЛУЖУВАЊЕ

– Стефан Стојаноски

– Марко Настески

– Дамјан Макешоски

ментор: Милена Илијевска

ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАН

– Теона Талевска

– Ана Марија Мискоска

– Јована Капиданова

ментор: Марија Ѓорѓиоска

Охрид ќе биде домаќин на следниот натпревар кој ќе се одржи во октомври 2023година

Comments are closed.