КАЛЕНДАР ЗА РАБОТА

Календар за организација на воспитно-образовната работа на училиштето во учебната 2023/24 година

 

Табеларен преглед на државни и верски празници

РбДен Празник/Неработен ден
1.8 септември„Ден на независноста на РМ”
2.11 Октомври„Ден на народното востание”
3.23 Октомври„Ден на македонската револуционерна борба-ВМРО”
4.8 Декември„Св.Климент Охридски“
5.1 Јануари„Нова Година”
6.7 Јануари„Божик” првиот ден на Божик
7.19 Јануари„Богојавление-Водици”-верски празник
8.10 АприлРамазан Бајрамˮ-првиот ден на Рамазан Бајрам
9.1 Мај„Ден на трудот”
10.3 Мај„Велики Петокˮ, петок пред Велигден
11.6 Мај“Велигден”, вториот ден на Велигден
12.24 Мај„Св. Кирил и Методиј”-Ден на сесловенските просветители