Матурска парада 2024

Матурска парада 2024

На 22.05.2024г, точно напладне на Градскиот плоштад во Охрид се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада“

На настанот учествуваа матуранти од сите Охридски средни училишта кои го одиграа танцот „Квадрил“ од Штраусовата опера „Лилјакот“

Матуранти од РЦСОО„Ванчо Питошески“- Охрид беа дел од оваа манифестација