Саем за образование и кариера

Саем за образование и кариера

Во организација на Младински Центар – Охрид се одржа вториот по ред „Саем за образование и кариера“ во просториите на Касарна Охрид.

На саемот учествуваа 5 средни училишта и 11 високообразовни институции.

РЦСОО “Ванчо Питошески”- Охрид пред идните средношколци ги претстави образовните профили, програмите и можностите за учење.