Прво место на натпреварот „Young Cheff Struga“

Прво место на натпреварот „Young Cheff Struga“

На ден 29.05.2024 година на градскиот плоштад во Струга се одржа натпревар по угостителство и туризам – готвачи со наслов „Young Cheff Struga“ во организација на СОУ„Нико Нестор“- Струга

👨‍🍳👩‍🍳 Учениците Никита Мишевски, Валентин Матоски и Фикрет Шаќироски од РЦСОО„Ванчо Питошески“-Охрид под менторство на професорот Војо Ангелоски се натпреваруваа во категориите:

– ладно предјадење од риба

– главно јадење од риба

десерт по желба

Учениците освоија прво место 🥇 во трите категории